Desktop verzija


23.10.2017 u 16:54
Predsjednica seli Ured u Dubrovačko-neretvansku županiju
Predsjednica seli Ured u Dubrovačko-neretvansku županiju

Predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović od srijede, 25. do nedjelje, 29. listopada izmjestit će svoj Ured u Dubrovačko-neretvansku županiju. Ovo je deseto izmještanje Ureda predsjednice Republike izvan Zagreba. 

Boravak u Dubrovačko-neretvanskoj županiji predsjednica Grabar-Kitarović započet će u srijedu, 25. listopada u jutarnjim satima ispred zgrade Županije, gdje će zajedno sa županom Nikolom Dobroslavićem i gradonačelnikom Dubrovnika Matom Frankovićem nazočiti podizanju predsjedničke zastave. Nakon podizanja predsjedničke zastave i obraćanja nazočnima, Predsjednica će u privremenom Uredu, u zgradi Dubrovačko-neretvanske županije, održati radne sastanke s gradonačelnicima, načelnicima i predstavnicima Županije, s dubrovačkim biskupom mons. Matom Uzinićem, rektorom Sveučilišta u Dubrovniku prof. dr. sc. Nikšom Burumom te s udrugama hrvatskih branitelja. Istog dana Predsjednica će posjetiti općinu Župa Dubrovačka i općinu Konavle te će obići Rt Oštro na Prevlaci.

Sastankom s predstavnicima državnih, županijskih i općinskih tijela te stručnih ustanova uključenih u projekt izgradnje Pelješkog mosta u Stonu, predsjednica Grabar-Kitarović započet će drugi dan boravka u Dubrovačko-neretvanskoj županiji. Nakon susreta s vinarima Dubrovačko-neretvanske županije u Orebiću, Predsjednica će posjetiti otok Korčulu. U Korčuli će održati sastanak s gradonačelnikom i načelnicima otočkih općina, u Blatu će obići pogone brodogradilišta Radež d.d., nakon čega će posjetiti Vela Luku.

U petak, 27. listopada, predsjednica Grabar-Kitarović posjetit će otoke Lastovo, Mljet i Šipan. U popodnevnim satima u Dubrovniku će nazočiti programu obilježavanja obljetnice smrti Marina Držića (450. godina), Ruđera Boškovića (230. godina), Nikole Božidarevića (500. godina) i Dubrovačke gimnazije (90. godina) te prigodom 700. obljetnice obići ljekarnu „Male braće“.

S predstavnicima općine Dubrovačko Primorje, Predsjednica će se susresti u subotu, 28. listopada u Slanom, nakon čega putuje u Opuzen na sastanak s proizvođačima mandarina iz doline Neretve. Nakon toga će u Metkoviću obići Dom zdravlja i lokaciju dnevne bolnice a u Pločama će održati sastanak s predstavnicima tvrtke Luka Ploče.

Posljednjeg dana boravka u Dubrovačko-neretvanskoj županiji, u nedjelju, 29. listopada predsjednica Republike nazočit će svečanosti obilježavanja 25. obljetnice deblokade Dubrovnika i oslobađanja juga Hrvatske.


dubrovniknet team