Desktop verzija


12.01.2018 u 21:08
Popularne dubrovačke ljepotice s Instagrama
Popularne dubrovačke ljepotice s Instagrama

Nakon influencera s Instagrama, @pangeejumping i @vylson te velikoga interesa za temu, nastavili smo dalje ispitivati situaciju na toj društvenoj mreži. Pronašli smo Dubrovkinje koje također imaju veliki broj pratitelja na svome profilu i na neki način utječu na način življenja mladih djevojaka te svojim objavama kreiraju modne trendove. 

Adriana Đurđević, magistrica prava i djevojka poznatoga nogometaša austrijskog Salzburga, Duje Čaleta Cara, odgovara otkuda toliki broj pratitelja na Instagramu:

- Očito ih je privukao moj profil zbog nečega, možda su prepoznali moju ljubav prema modi, fotografiji i svemu što Instagram nosi. Vodim svoj profil isključivo iz hobija i ljubavi, a ne radi koristi.

Na pitanje kako funkcionira marketing preko te društvene mreže Adriana odgovara: - Dobila sam određene proizvode i predmete u zamjenu za fotografiju ili priču (story), uistinu veliki broj. Moram priznati da na neke od njih, radi samo jednog storija ili fotografije, sam se i sama navukla.

Gdje kupujete odjeću?

Odjeću kupujem uglavnom kad sam na putovanjima, iskoristim ih uvijek za takve stvari, znate i sami kakav je Dubrovnik sto se tiče ponude. Ako što naglo zatreba zaletim se do Splita kupiti što mi treba.

Druga zvijezda Instagrama je Dubrovkinja, Karmen Vuković. Ona je Instagram napravila prije pet godina, te su njezini pratitelji bili isključivo bliski prijatelji, rodbina i neki poznanici. Kaže kako su se pratitelji samo počeli skupljati kada je Instagram postajao sve popularniji i popularniji, a što ih je privuklo ni ona sama ne zna.

-Isključivo mi služi za zabavu, odnosno kao neka vrsta hobija. Radim u agenciji Direct Booker, u odjelu za istraživanje i razvoj, i moj posao i Instagram nemaju apsolutno nikakve veze jedno sa drugim.

Isto kao i Adriana pojasnila je kako se odrađuje reklama na Instagramu.

- Dobivala samo raznorazne ponude i poklone od nekih naših ili svjetskih brandova, a zauzvrat sam pristala napraviti malu "reklamu" proizvoda. Moram priznati da koliko god mi je drago primiti poklončić i podijeliti svoje iskustvo s ostalima koji me 'prate', isto tako nastojim ne pretjerivati jer smatram da se s time Instagram previše komercijalizira i gubi svoju čar. I dalje mi je važno hvatati neke spontane, posebne trenutke života, zalaske sunca, prirodu, a ne samo odjeću, odnosno svakodnevne outfite.

Karmen odjeću uglavnom naručuje online ili kada ide negdje izvan Dubrovnika.

- Jako rijetko kupujem u Dubrovniku. Ako baš hitno trebam nešto onda je tu dobri, stari H&M u kojem uvijek mogu naći svakodnevne basic komade odjeće.

Njezini trenutni omiljeni komadi iz ormara su joj stvarčice iz zadnje on line pošiljke, košulja i crne ruffle hlače visokog struka.


E. Jelić/Instagram