Desktop verzija


12.02.2018 u 09:33
PRVI DOGOVOR NIJE USPIO: gradski vijećnici SDP-a se teško odriču mandata u korist Jadrana Barača
PRVI DOGOVOR NIJE USPIO: gradski vijećnici SDP-a se teško odriču mandata u korist Jadrana Barača

Krajem prošlog tjedna SDP-ovi gradski vijećnici Tatjana Šimac Bonačić i Mladen Gojun te novoizabrani predsjednik Jadran Barač sastali su se na temu njegova ulaska u Gradsko vijeće, odnosno, na političku pozornicu s koje bi se mogao prezentirati građanima i biračima Dubrovnika. No, dogovor na tom sastanku, nije postignut.

Dubrovački SDP je na proteklim izborima zabilježio iznimno loš rezultat, i što se tiče kandidatkinje za gradonačelnicu, Tatjane Šimac Bonačić i što se tiče liste za Gradsko vijeće. Birači su svojom potporom SDP-u "osigurali" tek dva mandata u Gradskom vijeću koja su pripala kandidatkinji za gradonačelnicu, Tatjani Šimac Bonačić i tadašnjem prvom čovjeku dubrovačkog SDP-a, Mladenu Gojunu. 

Mandati su, kako i znamo, neotuđivi te ih vijećnici zadržavaju i po izlasku iz stranke.

U međuvremenu su unutarstranački izbori u dubrovačkom SDP-u iznjedrili novog predsjednika, jedinog im kandidata, Jadrana Barača koji se, smatrali su mnogi, tog nezahvalnog političkog djelovanja oživljavanja stranke prihvatio "zahvaljujući" svom političkom neiskustvu.

Budući je javnosti postao poznat tek nakon što se na proteklim lokalnim izborima predstavio kao kandidat za zamjenika gradonačelnika, bio bi posve logičan i politički zreo potez SDP-a kao stranke, da mu omogući što više javnog prostora djelovanja kako bi ga birači mogli upoznati.

A, najbolji način je djelovanje kroz rad Gradskog vijeća. No, dogovor na sastanku koji se održao proteklog tjedna nije uspio. Čini se da se gradski vijećnici teško rastaju od svog punog mandata, iako je polazišni prijedlog bio da se četverogodišnji mandati aktualnih gradskih vijećnika podijele, te da dvije godine Baraču u Gradskom vijeću ustupi Šimac Bonačić, a dvije Mladen Gojun. 

Možda drugi bude uspješniji.  


dubrovniknet team