Desktop verzija


13.02.2018 u 10:06
Sukno odbio mjesto pomoćnog trenera
Sukno odbio mjesto pomoćnog trenera

Sandro Sukno i Pro Recco su se razišli. Nakon što Sukno zbog zdravstvenih problema nije dobio dopuštenje za povratak u bazen prošlog prosinca, Pro Recco mu je ponudio mjesto pomoćnog trenera. Sukno, koji se još uvijek nada nastavku igračke karijere odbio je ponudu, javlja wpdworld.

Hrvatski vaterpolo savez napao je talijanski klub.  " Njihova ponuda je neprimjerena", - izjavio je trener Barakuda, Tucak.

Istina je da njihov ugovor nije valjan od prosinca, kad Sukno nije prošao liječničke preglede.

"Nakon što smo postali svjesni o Sandrovim srčanim problemima, Pro Recco je izabrao najbolju liječničku skrb za njega s ciljem da ga ponovno vidimo u bazenu. Plaćali smo letove, noćenja, preglede kod najboljih talijanskih kardiologa, koji nisu ništa manje stručni od američkih liječnika. Tijekom odmora, Sandro je boravio s obitelji u Hrvatskoj. Nakon posljednjih pretraga, dali smo mu ponudu da ostane s nama i da bude Vujasinovićev pomoćni trener do kraja sezone.  Mi smo najprije obitelj, a zatim momčad. Međutim, on je odlučio ostati u Hrvatskoj zbog osobnih razloga. Poštujemo njegovu odluku, i to ne mijenja naše poštovanje i naklonost prema njemu". izjavio je odgovarajući na optužbe HSV-a, predsjednik Pro Recca, Maurizio Felugo.

Za Pro Recco koji je angažirao kardiološke stručnjake poput profesora Paola Zappollija, Sukno ne može nastaviti igračku karijeru. HSV i Sukno jedini vjeruju da je to moguće. Njegova budućnost kao sportaša ovisi o novom medicinskom tretmanu koji je započeo u siječnju u Clevelandu, u Sjedinjenim Američkim Državama.  Čini se da je jedino Hrvatski vaterpolo savez sprema preuzeti odgovornost kako bi se Sukno vratio u bazen. 


dubrovniknet team/wpdworld.com