Desktop verzija


07.08.2018 u 16:06
Znamo detalje prometne nezgode u Čilipima: očevici se nisu javili, policija je bila pod rotacijom
Znamo detalje prometne nezgode u Čilipima: očevici se nisu javili, policija je bila pod rotacijom
UČITAJ GALERIJU

Poziv iz policije da se jave očevidci prometne nezgode koja se dogodila 1. kolovoza u Konavlima, a u kojoj je sudjelovalo službeno policijsko vozilo i osobni automobil, nije naišao ni na kakav odjek. Nitko se nije javio. Na upit kojega smo poslali u PU dubrovačko-neretvansku dobili smo odgovor kako su poziv očevicima uputili "kako bi se do kraja razjasnile okolnosti pod kojima se prometna nesreća dogodila, dok je očevidom utvrđen način na koji je došlo do nesreće". No, saznali smo i dosad nepoznate detalje... 

 

Prema odgovorima iz PU dubrovačko-neretvanske prometna nezgoda se dogodila ovako: 44-godišnjakinja koja je upravljala osobnim vozilom dubrovačkih registracijskih oznaka, krečući se dijelom Jadranske magistrale u pravcu Dubrovnika je dolaskom do križanja s nerazvrstanom cestom prema mjestu Skurići započela skretati u lijevo, prema navedenoj nerazvrstanoj cesti, a da se nije uvjerila kako navedenu radnju može učinit bez opasnosti za ostale sudionike u prometu. Zbog toga je u lijevi bočni dio vozila kojim je upravljala, prednjim desnim bočnim dijelom udarilo policijsko vozilo, marke Seat Altea, kojim je u istom smjeru, upravljao policijski službenik PAP Čilipi, a koji je u tom trenutku pretjecao s upaljenim svjetlosnim i zvučnim signalima na službenom vozilu. U ovoj prometnoj nesreći 44-godišnja vozačica je zadobila teže ozlijede, neopasne po život, te je nakon ukazane liječničke pomoći puštena kući, dok su dvojica policijskih službenika lakše ozlijeđeni.

Obzirom da ovakve prometne nesreće u kojima sudjeluje policija, ali i zbog glasina koje se vezuju uz ovu, upitali smo zbog čega je policijsko vozilo bilo pod "rotacijom".

- Naši službenici su vidjeli motocikl bez registracijskih oznaka koji je pretjecao preko pune crte, pa su krenuli za njim i to je bio razlog da pokrenu rotaciju - kažu nam iz policije.

Ženska osoba, vozačica u čije je vozilo udarilo policijsko vozilo ozlijedila je ključnu kost, a navodno se ne sjeća detalja prometne nesreće. Uslijed udarca, njeno je vozilo odgurnuto s kolnika, te je završilo pokraj ceste.


dubrovniknet team