Desktop verzija


10.08.2018 u 15:59
STRPLJIVO U PROMETU: Četiri nesreće u jednom danu, šest ozlijeđenih na cestama
STRPLJIVO U PROMETU: Četiri nesreće u jednom danu, šest ozlijeđenih na cestama

Tijekom jučerašnjeg dana na cestama naše Županije dogodile s se četiri nesreće u kojima je lakše ozlijeđeno šest osoba od čega troje vozača mopeda i motocikla. Iz policije apeliraju na vozače da u prometu budu strpljivi i oprezni, premda su nesreće izazvali uglavnom vozači osobnih vozila koji nisu hrvatski državljani. Na žalost među ozlijeđenima su dvoje vozača mopeda, i jedan vozač motocikla, svi iz naše Županije, a nitko od njih nije izazvao nesreću. 

Prema podacima iz policije jučer se u Ulici Vladimira Nazora na Ilijinoj Glavici dogodio sudar kojeg je skrivilo osobno vozilo poljskih nacionalnih oznaka, a lakše je ozlijeđena 35-godišnja vozačica mopeda dubrovačkih registracija.

Nadalje nešto kasnije sudar mopeda dubrovačkih registracija i osobnog vozila zagrebačkih registracija dogodio se na Rabi i ovdje je ni kriv ni dužan lakše ozlijeđen 24-godišnji vozač motocikla.

Na Mostu dr. Franja Tuđmana oko 15 sati sudarili su se motocikl dubrovačkih oznaka i vozilo karlovačke registracije. Motociklist je lakše ozlijeđen, sudar je skrivilo osobno vozilo.

U poslijepodnevnim satima oko 16 i 30 na Grudi je došlo do sudara dvaju osobnih vozila jedno s registracijama Belog Manastira i drugo talijanskih nacionalnih oznaka. Prvo vozilo koje se kretalo magistralom u smjeru Karasovića, prilikom sretanja na Grudu oduzelo je vozilu talijanskih oznaka prednost te je došlo do sudara u kojem su lakše ozljede zadobili vozač i suvazač iz prvog te jedna osoba iz drugog vozila, a nastala je poprilična materijalna šteta. 

Materijalna šteta nastala je na vozilima u Ulici Petra krešimira IV. u Dubrovniku kad se vozilo stranih tablica, krećući se u suprotnom smjeru zabilo u parkirani automobil.

Iako nijedna od ovih nesreća nije imala tragične posljedice, trebamo ih shvatiti kao upozorenje i oprezno sudjelovati u prometu, osobito s ovolikim brojem stanih vozila i vozača koji ne poznaju puteve, kao i zbog nesnosnih vrućina koje nas svih čine nervoznima.


K.Fiorović