Desktop verzija


10.08.2018 u 14:04
Nardelli: Kao zagađivača izvora u Martinovićima možemo isključiti benzinsku crpku na Ivanici
Nardelli: Kao zagađivača izvora u Martinovićima možemo isključiti benzinsku crpku na Ivanici

Predstavnici Općine Ravno u susjednoj BiH i predstavnici Općine Župa dubrovačka danas su zajednički obišli pogranično područje na Ivanici, kao i novu benzinsku crpku, a sve s ciljem da se utvrde uzroci pojavljivanja mirisa benzina na izvoru Bravinjac u Martinovićima, gdje još od srijede stoji natpis da voda nije za piće. "Novu benzinsku crpku iskljuili smo kao mogućeg zagađivača jer su njezini spremnici još prazni i nije puštena u promet. Na terenu nije primjećeno ništa što bi moglo uzrokovati onečišćenje izvora. No miris benzina i danas se osjeti", kazao nam je nakon sastanka načelnik Općine Župa dubrovačka Silvio Nardelli.

"Zavod za javno zdravstvo je u srijedu uzeo uzorke vode na izvoru. Analizama koje su proveli nije ustanovljeno zagađenje, no zbog intenzivnog mirisa vode, uzorak je poslan na dodatne analize u Zagreb, a rezultati bi trebali biti poznati do sredine sljedećeg tjedna., te ih šalje na analizu. Obaviješten je i Vodovod koji će putem Zavoda preventivno uzeti i analizirati uzorke na drugim župskim izvorima i vodocrpilištima, kazao nam je Nardelli.

Podsjetimo, mještani Martinovića u kojima se nalazi ovaj izvor, čija voda glasi kao jedna od najvalitetnijih na našem području i s kojeg često dolaze ljudi iz Grada i okolice ulijevati vodu za piće, u srijedu je počeo bazdidit na beznzinu. Mještani su pozvali župsko Komunalno društvo, a na izvoru je postavljen natpis kako voda nije za piće. Mještani su posumnjali da s zagađenjem ima veze nedavno izgrađena benzinska crpka na Ivanici. 

Što je uzrok još se ne zna, ono što je sigurn jest da vodu s ovog izvora trenutno ne treba piti.

VIDEO: Na izvoru u Martinovićima voda nije za piće? Župljani sumnjaju na jučer otvorenu crpku na Ivanici


K.Fiorović