Desktop verzija


03.09.2018 u 11:36
Lujić i Kristić o dnevnom redu GV: čudno je da je rasprava o javnoj garaži zadnja točka
Lujić i Kristić o dnevnom redu GV: čudno je da je rasprava o javnoj garaži zadnja točka

- Pred nama je nova sjednica gradskog vijeća. Nakon nešto duže pauze ponovno se sastajemo 10. rujna i raspravljamo i odlučujemo o važnim pitanjima za građane  grada Dubrovnika. Kada smo pročitali dnevni red ostali smo neugodno iznenađeni, ne njegovim sadržajem, jer svaku točku dnevnog reda smatramo bitnom, nego redoslijedom točki o kojima ćemo odlučivati, stoji u priopćenju gradskih vijećnika Dolores Lujić i Mara Kristića, a vezano za točku o garaži na Ilijinoj glavici, koja je posljednja točka sjednice.

- Ipak postoje značajne i manje značajne teme o kojima raspravljamo, a odgovornost i politička ozbiljnost nalaže da se za raspravu o najznačajnijim temama osiguraju najbolji mogući uvjeti te da građani budu što bolje informirani o ključnim gradskim temama i problemima.

Stoga je jako čudno da je rasprava o javnoj garaži na Ilijnoj glavici dobila tek toliku pozornost u dnevnom redu sljedeće sjednice gradskog vijeća da o njoj raspravljamo kao o posljednjoj točki, kada umorni građani već ugase svoje televizijske prijemnike a vijećnici izgube koncentraciju koja je potrebna za kvalitetnu raspravu.

Stječe se dojam, ukoliko nije riječ o omašci prilikom sastavljanja dnevnog reda da se na ovaj način pokušava izbjeći ozbiljna rasprava o remek djelu javno -  privatnog partnerstva na kojem je grad ostao bez jednog od ključnih komunalnih objekata i milijuna koje bi uprihodio da nije bilo kriminalnih radnji i transferiranja javnog novca u porezne oaze.

U najmanju ruku to nije korektno prema građanima čijim se novcem financira javna komunalna infrastruktura , kao ni prema nama vijećnicima kojima bi za donošenje kvalitetne odluke o sudjelovanju u javnoj dražbi i mogućoj kupnji javne garaže trebalo prezentirati sve detalje ove sramotne priče, bez obzira tko je tada bio na vlasti i bez obzira čiji su članovi u tome sudjelovali, jer dok se ne budemo spremni javno obračunati s ovakvim pojavama, nećemo moći biti sigurni da se iste u budućnosti neće ponavljati.

Stoga ukoliko nadležni smatraju da rasprava o kupnji javne garaže na Ilijnoj Glavici nije vrijedna tematske sjednice gradskog vijeća inzistiramo da se o njoj raspravlja kao o prvoj točki dnevnog reda sljedeće sjednice gradskog vijeća, stoji u priopćenju gradskih vijećnika Dolores Lujić i Mara Kristića.

 


dubrovniknet team