Desktop verzija


10.10.2018 u 09:19
Još jedno veliko priznanje, Miho Bošković dobitnik godišnje nagrade Franjo Bučar
Još jedno veliko priznanje, Miho Bošković dobitnik godišnje nagrade Franjo Bučar

Miho Bošković, jedan od naših ponajboljih vaterpolista našao se među dobitnicima Državne nagrade za sport, Franjo Bučar za 2018. godinu.

Iako se prije dvije godine oprostio od profesionalne igračke karijere, te se  kao profesor glazbenog odgoja posvetio obrazovanu drugih, dodao je svojoj kolekciji priznanja sportskih priznanja još jedno.

Proslavljeni vaterpolist s je s Jugom više puta bio prvak Hrvatske, a osvojio je i Kup. Kao član vaterpolo reprezentacije okitio se s ukupno 10 medalja, među njima i svjetskih i europskim zlatom, te olimpijskim iz Londona.  Dva puta je izabran za najboljeg vaterpolista Europe od strane LENA-a.

Državnu nagradu za sport Franjo Bučar za životno djelo u 2018. dobili su Vladimir Janković, Milka Babović te posmrtno Mate Parlov. Dobitnici godišnje nagrade su Josip Bilić, Tin Srbić, Ivo Trumbić, Zlatko Dalić, Luka Modrinić, Dino Sinovčić, Neven Bertičević, Boško Božić, Vjekoslav Šafranić, Petra Deša, hrvatska nogometna reprezentacija i na kraju naš Miho Bošković.

Dodjela nagrade održat će se 27. studenog ove godine. 


dubrovniknet team