Desktop verzija


15.04.2019 u 14:52
ŽUPAN I GRADONAčELNIK ZAHVALILI SLUžBAMA KOJE SU OSIGURAVALE SUMMIT ''KINA +16'' NA IZVRSNO OBAVLJENOM POSLU
VIDEO: "Veliki igrač kakav je Dubrovnik i Hrvatska mora se tako i ponašat"
VIDEO: "Veliki igrač kakav je Dubrovnik i Hrvatska mora se tako i ponašat"

Župan Nikola Dobroslavić i gradonačelnik Dubrovnika Mato Franković primili su danas u palači Ranjina pripadnike službi osiguranja i logistike koje su bile angažirane na nedavnom summitu ''Kina +16'' i još jednom im zahvalili na besprijekorno odrađenom poslu.

"Znamo kako je taj posao bio vrlo opsežan. Budući da se događalo u Dubrovniku, vrlo važan segment je bio onaj koji je odradila Policijska uprava dubrovačko-neretvanska, ali i cijeli MUP. Mogu samo pohvaliti taj rad jer smo vidjeli kako je osiguravati kineskog premijera vrlo složen posao. Također, imali smo u Gradu predsjednika 16 Vlada što u EU, što izvan nje", kazao je Dobroslavić, ističući kako nije došlo do niti jedne nepredviđene situacije.

 

 

"Ovo je najveći diplomatski događaj u povijesti naše domovine. Trebalo je poslati poruku sigurnosti i gostoprimstva, mislim kako smo uspješno odradili obje zadaće", rekao je između ostalog gradonačelnik Mato Franković.

 

 

Ivan Pavličević načelnik PU dubrovačko-neretvanske  istaknuo  je kako je priprema za sami događaj trajala danima, a s nekim službama i mjesecima. Cilj je bila sigurnost štićenih osoba, potom što manje remećenje svakodnevice naših sugrađana. Pavličević je kazao i  kako smo tijekom ljetnih mjeseci i kiša u Dubrovniku, s prometnicama kakve jesu doživljavali i veće gužve i čepove nego tijekom summita "Kina +16''

 


dubrovniknet team